IGS (INDONÉZSKA GASTRO ŠKOLA)

Naše exkluzívne indonézské jedlá 

IGS (INDONÉZSKA GASTRO ŠKOLA)

Gado Gado je tradičný indonézsky šalát, ktorý je zábavný na vyslovenie a chutný na jedenie, je pravdepodobne jediným receptom, pri ktorom môžete slová "blanšírovaná zelenina" a "chutný" spojiť do jednej vety a myslieť to naozaj vážne.

Soto ayam, známa aj ako indonézska kuracia polievka, je jedným z najobľúbenejších tradičných indonézskych jedál, v každom meste sa pripravuje iným spôsobom.

Dawet je ľadová indonézska chuťová bomba vyrobená zo špeciálnych ingrediencií. Náš koktail môže mať spočiatku slanú chuť, potom sa postupne zvýrazní sladká chuť. V našej reštaurácii Vás aj naučíme, ako sa Dawet pripravuje.

Dadar-gulung je tradičná indonézska sladkosť, ktorá je veľmi obľúbená najmä na ostrove Jáva. V indonézštine dadar znamená palacinka a gulung znamená rolka. Ingrediencie: Cesto: ryžová múka, pšeničná múka, kokosové mlieko, voda, štipka soli. Náplň: kokosové vločky, palmový cukor, voda. Príprava: V miske zmiešajte ryžovú múku, pšeničnú múku, kokosové...

Garang asem-lele sa pochádza z indonézskeho ostrova Jáva a vyrába sa z rôznych rýb. U nás sa to robí zo sumca. Ryba je zabalená v banánových listoch a prevláda v nej kyslá, korenistá chuť. Jeho výnimočnosť pramení z jednoduchosti.

Lumpia-sayur, iným menom indonézske vyprážané zeleninové rolky je tradičné čínske jedlo pripravené s indonézskym spôsobom z hovädzieho mäsa, kuracieho mäsa alebo zo zelenín. V našej dunajskostredskej indonézskej reštaurácie Sumatra nájdete na jedálnom lístku zeleninovú verziu. V Indonézii sa zvyčajne konzumuje ako občerstvenie a podáva sa so...

Od otvorenia našej indonézskej reštaurácie Sumatra v Dunajskej Strede naše najobľúbenejšie jedlo sa volá Satay Ayam. V posledných týždňoch bol taký úspešný, že vedenie reštaurácie sa rozhodlo ho zaradiť do jedálneho lístka. Táto indonézska špecialita je grilované kuracie prsia na tyči, nakrájané na malé kocky a poliate marinovanou arašidovou...