Satay ayam (Grilované kuracie prsia indonézskym spôsobom)

09.05.2022

Od otvorenia našej indonézskej reštaurácie Sumatra v Dunajskej Strede naše najobľúbenejšie jedlo sa volá Satay Ayam. V posledných týždňoch bol taký úspešný, že vedenie reštaurácie sa rozhodlo ho zaradiť do jedálneho lístka. Táto indonézska špecialita je grilované kuracie prsia na tyči, nakrájané na malé kocky a poliate marinovanou arašidovou omáčkou. Hotový pokrm sa potom tradične údi, ako to robia Indonézania s hoblinami kokosových škrupín, ktoré pokrmu dodávajú neopakovateľnú chuť.

Ingrediencie Satay Ayam: 

150 gramov kuracích pŕs ( na 6 tyčiniek )

Ingrediencie marinovanej arašidovej omáčky:

červená cibuľa, cesnak, palmový cukor, chilli papričky, limetka, sladká sójová omáčka, arašidy

Príprava:

Kuracie prsia nakrájajte na kocky, napichnite na špajdle a grilujte asi 4-5 minút dozlatista. Potom pripravte arašidovú omáčku dôkladným zmiešaním uvedených zložení. Kuracie prsia polejeme marinovanou arašidovou omáčkou, prikryjeme a udíme pomocou "ručného udiča" (s kokosovou šupkou a škrupinou).

Navštívte našu indonézsku reštauráciu Sumatra v meste Dunajská Streda a zažite nezabudnuteľný zážitok s naším indonézskym tímom! Nemusíte lietať ďaleko, prinášame vám Indonéziu!

Dobrú chuť Vám prajeme!

Silakan dinikmati mahanannya!