Lumpia-sayur (Indonézska vyprážaná zeleninová rolka)

09.05.2022

Lumpia-sayur, iným menom indonézske vyprážané zeleninové rolky je tradičné čínske jedlo pripravené s indonézskym spôsobom z hovädzieho mäsa, kuracieho mäsa alebo zo zelenín. V našej dunajskostredskej indonézskej reštaurácie Sumatra nájdete na jedálnom lístku zeleninovú verziu. V Indonézii sa zvyčajne konzumuje ako občerstvenie a podáva sa so sladkou chilli omáčkou. 

Ingrediencie: 

Cestovina: múka, vajcia, soľ, voda, kukuričný škrob; strúhanka, vajcia, olej 

Náplň: kapusta, mrkva, mleté korenie, syr 

Príprava: 

Z kukuričného škrobu urobte tenké palacinky, veľmi jemne ho naolejujte, ale len jednu stranu. Do vriaceho vývaru z bažanta a kačice pridajte mrkvu a kapustu a dochuťte trochou soli a korenia. Varte maximálne 3-4 minúty. Rolku naplňte uvarenou zeleninou a syrom. Posledným krokom rolku vložíme do strúhanky a následne to vyprážame do zlata. 

Návrh podávania: sladká chili omáčka. 

Navštívte našu indonézsku reštauráciu Sumatra v Dunajskej Strede, aby ste mali nezabudnuteľný zážitok s naším indonézskym tímom! Nemusíte lietať ďaleko, prinesieme Vám Indonéziu!

Dobrú chuť Vám prajeme! 

Silakan dinikmati mahanannya!