Garang asem-lele (Sumec z ostrova Gili)

09.05.2022

Garang asem-lele sa pochádza z indonézskeho ostrova Jáva a vyrába sa z rôznych rýb. U nás sa to robí zo sumca. Ryba je zabalená v banánových listoch a prevláda v nej kyslá, korenistá chuť. Jeho výnimočnosť pramení z jednoduchosti. 

Zloženie: 

sumec, citrónová tráva, galanga, bobkový list, citrónový list, červená cibuľa, cesnak, kurkuma, chilli, červená paprika, zázvor, koriander, kokosové mlieko 

Zo surovín okrem sumca pripravte soté, na ryby pridajte soľ, korenie a indonézske rybie korenie, zabaľte do banánových listov a pečte pri 200 °C 5-6 minút. Ryža sa pripravuje s maslom a kokosovým mliekom. Pri podávaní ozdobte ryžu smaženou cibuľkou a rybu paprikou a paradajkami. 

Navštívte našu indonézsku reštauráciu Sumatra v Dunajskej Strede, aby ste mali nezabudnuteľný zážitok s naším indonézskym tímom! Nemusíte lietať ďaleko, prinesieme Vám Indonéziu! 

Dobrú chuť Vám prajeme! 

Silakan dinikmati mahanannya!